söndag, april 22, 2007

Dr. Phil skyller Virginia Tech-massaker på tv-spel

Efter vansinnesdådet på Virginia Tech spekuleras det nu vilt om vad som kan ha fått mördaren att skjuta ihjäl 32 människor på campus. Den omåttligt populära tv-psykologen, tillsammans med flera andra, anser sig sitta på en del av svaret: Våldsamma tv-spel.

Morgondagens massmördare är dagens barn som programmeras med en överdos av våld, anser Dr. Phil McGraw. I ett tv-sänt program på CNN diskuterade han massakern på Virginia Tech tillsammans med Larry King, och pekade ut våldsamma tv-spel som en anledning till mardrömmen.

Effekterna av våldsamma spel som exempelvis ”Grand theft auto” har debatterats flitigt de senaste åren, och Dr. Phil, vars åsikter påverkar många amerikanska tv-tittare, ser det som att spelen programmerar massmördarna.

Enligt tv-psykologen räcker det med sunt förnuft för att inse faran med att blanda glorifierat våld med psykopater, sociopater och andra mentalsjuka människor. Programledaren Larry King höll med.

I en motion till rikstinget har jag krävt att våldsamma TV-spel förbjuds. Distriktsstyrelsen avstyrkte. Vi får se hur det går!

Inga kommentarer: