fredag, november 12, 2010

Stoppa avvisningar av kristna irakier!

Sedan 2003 har hundratusentals människor som tillhör den kristna minoriteten tvingats att lämna sitt hemland Irak. Bland dem som stannat kvar i landet pågår vad som närmast kan liknas en etnisk rensning och som innebär att människor förföljs och mördas på grund av sin kristna tro.

Situationen för de kristna i Irak blir allt värre. Blodbadet i den syrisk katolska kyrkan i Bagdad för ett par veckor sedan där två präster och över 50 andra kyrkomedlemmar blev mördade av terrorister har väl knappast undgått någon av oss.

Europadomstolen för mänskliga rättigheter har skrivit brev till Europas regeringar om att stoppa avvisningar av irakier till Irak. Den holländska regeringen valde att omedelbart efter detta brev stoppa alla avvisningar till Irak.

Kommer Sverige i likhet med Holland att stoppa alla avvisningar av kristna irakier till Irak efter uppmaningen från Europadomstolen för mänskliga rättigheter?

1 kommentar:

Andreas Holmberg sa...

Håller med dej helt, Anders. Bra skrivet. Jag vill bara gärna att även hbt-personers asylrätt ännu oftare ska omfattas av kyrkornas och de politiska partiernas engagemang, se http://www.expressen.se/ledare/1.2228728/forenta-despoter