söndag, oktober 03, 2010

Ny borgerlig samling?

De tre småpartierna i Alliansen har problem och Moderaterna växer på deras bekostnad. Det kanske är dags för att slå samman FP, C och KD till ett nytt parti - t ex "Ny borgerlig samling"?

Det nya partiet ska profilera sig mer mot mitten-vänster med fokus på t ex landsbygd, småföretag, integration, bistånd, skola, etik, miljö, förvaltarskap, familj.

Åtminstone har mitt parti fått lida för debatten om sjukförsäkringarna. Där tog Göran mycket stryk i slutdebatten.

7 kommentarer:

Andreas Holmberg sa...

Det förslaget stöder jag absolut! Problemet är väl att moderaterna - liksom kristdemokraterna - lagt sej så nära mitten att det snarare skulle behöva brytas ut ett ANSTÄNDIGT högerparti (med stora skattesänkningar, familjekonservatism o.s.v. på sitt program) och möjligheter till ett stort Riktigt mittenparti av "restmoderater", kristdemokrater, folkpartister och centerpartister.

Man kan naturligtvis tänka sej att vi alla går in i Moderata Samlingspartiet (som för första gången i sin historia verkligen tycks motsvara sitt namn), men en viss differentiering inom Alliansen, också möjlig för väljarna att ta ställning till, tror jag är av godo. Eller också räcker det med utökade möjligheter till personval (bort med 8%-gränsen)?

Andreas H sa...

Hej Anders! Saknar ditt bloggeri så här efter valet, men jag vet att mycket av förhandlingsspelet måste vara lite hemligt. Vore det inte läge för en samverkan mellan (S), (FP), (KD) och (Svp)? (Rädda oss från vänsterpartiet!). (KD) är väl ändå i all sin dar mindre uppbundna vid diverse projekt - typ campingen på Långnäs - än t.ex. moderaterna är?

Unknown sa...

Jag såg dig på TV forum. Du var den enda som var vetti g.
Hälsninar
Gunnar Klevedal

Unknown sa...

Vem är EUparlamentariker för KD?
jag röstade på evin cetin, men hon kom inte n.
vad gör dom nere i bryssel, egentligen, varför ska dom bestämma över oss?
Ska dOm ta bort svenska kronan nu?
Hälsa Göran
V K

Anders Bergsten sa...

Tack Gunnar för uppmuntrande ord!

Unknown sa...

Hej Anders

Jag är 58 år och förtidspensionär.Jag har själv blivit sparkad i huvdet, när jag låg på marken.

Jag tycker synd om mannen, som gjorde det.

Familjen och skolan danar oss.

Var snål med fickpengar och givmild med kramar.

Hälsningar

Gunnar Klevedal

Anders Bergsten sa...

Vår EU-parlamentariker är Alf Svensson. Evin Cetin är sosse och kommer faktiskt från Bollnäs. Hon blev känd för att göra politisk kampanj via pizzakartonger.