onsdag, juli 22, 2009

Vi är på marsch mot 15 procent!

KD får 6,1 procent i senaste väljarbarometern från SKOP. Resultatet publicerades i DN den 20 juli. Inom vardera blocket är det de två största partierna som backar; Moderaterna tappar 4,1 procentenheter till 27,5 procent och Socialdemokraterna 1,5 procentenheter till 31,9 procent.

I vanlig ordning väldigt få kommentarer i riksmedia när KD går framåt och nu passerat Centern som får 4,5 procent. Jag har tidigare prisat Göran Hägglund för hans tal på Rikstinget och i Almedalen, och jag konstaterar nu att det ger effekt. Mindre av förbud, mer av det personliga ansvaret. Det enkla goda livet, människovärdets okränkbarhet, de små gemenskapernas trygghet, familjen, släkten, barnen och barnbarnen, fysisk fostran, de ungas gemenskap, ordning och reda, kunskap i en skola nära dig, en välkomnande folkkyrka för såväl troende som icke-troende, integration, ett starkt, svenskt alliansfritt försvar, en polismakt som skyddar och fungerar även på det lokala planet, en värdegrundsbaserad äldrevård.

Vi är på marsch mot 15 procent!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men det där med folkkyrka är väl inte partiets sak, det är väl nåt för kyrkor och samfund eller?

... och vad menar du med fysisk fostran?

Mattias

Anders Bergsten sa...

Med folkkyrka menar jag en kyrka styrd av "kyrkfolket" utan inblandning av partierna.
Med fysisk fostran menar jag helt enkelt att barn och ungdomar tidigt ska lära sig vikten av att röra på sig och vara fysiskt aktiva (ingen redskapsgymnastik eller diskriminerande lagsporter).

Anonym sa...

Med tanke på att vissa partier (kd) läser bibeln enl eget tycke och smak och struntar oftast i den centrala delen som handlar om Jesus så måste jag bara säga att kd är ett hycklarnas parti.

NM sa...

Måste vara kul att leva i en bubbla. Att partier skvalpar upp eller ner någon procent har ingen större betydelse, men trenden är tydligt. Har vi tur hamnar KD på ca 3 procent i nästa val.

Anders Bergsten sa...

Jag föredrar en positiv framtidssyn. Om vi alla jobbar för 15 procent kan det gå!

Anders Bergsten sa...

Med risk för att bli tjatig: blanda inte ihop religion och politik!

Kristdemokrati är demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen.

Kristdemokratin är värdeorienterad. Med detta menas en politik som har människovärdet och de etiska grundvärdena i centrum.

Kristdemokratins etiska grund för politik är oberoende av personlig trosuppfattning när det gäller livsåskådning eller religion.

Politiken rör människors gemensamma angelägenheter medan religionen dessutom rör människornas relation till Gud. Det finns således en distinktion mellan politik och trosliv.

Samtidigt finns det alltid en risk att människor gör politik av sin religion eller gör religion av sin politik.

Anonym sa...

Anders

Jag måste, trots att jag är (S), ge dig en eloge för din framåtanda. Men din analys ger mig bilden av Michael Jacksons "Moonwalk". (KD) rör sig framåt men förflyttar sig i motsatt riktning.

Men trots allt. Hos dig finns inget av tappat hopp vilket ingger respekt.

mvh

Johan