tisdag, januari 04, 2011

Lägg inte ned ambassaden i Vietnam!

Regeringen har beslutat att lägga ned ambassaden i Vietnam, en nation med stor ekonomisk framtidspotential och 89 miljoner invånare. Att stänga ambassaden i Vietnam är ingen besparing - det är kapitalförstöring av stora mått. Sveriges goodwill i Vietnam har gett oss stora fördelar i handeln men nu signalerar vi i stället ointresse. Nu måste regeringen ompröva beslutet att lägga ned ambassaden i Hanoi.

2 kommentarer:

Andreas Holmberg sa...

Bra skrivet, Anders! Men vänta nu - är det inte riksdagen som beslutat att strypa anslagen till bl.a. ambassaderna? Det verkar ju inte heller som någon särskilt god idé att lägga ner ambassaden i Argentinas Buenos Aires, en av världens största städer, men vad ska regeringen göra? Var den än drar in, om än under protest mot riksdagens beslut, lär det ju vara beklagligt. Den som - efter beslutet från SD+rödgröna - absolut vill bevara en ambassad till, borde vara skyldig att föreslå vilken/vilka ambassader som ska läggas ner istället. Om man inte är villig att ställa upp med en privat liten donation, förstås ;o).

Anonym sa...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommended by my friend, lots of valuable details, thanks again.