söndag, september 05, 2010

Ohälsan bland unga kvinnor ökar

Ohälsan bland unga kvinnor är idag ett mycket allvarligt problem och det har under senare år kraftigt försämrats. Allt fler unga kvinnor lever med stor press och mår dåligt. De känner att de måste anpassa sig efter samhällets normer och värderingar.

Problem i skolan och rädsla av att inte passa in skapar oro och ångest. Jag arbetar för att landstinget ska satsa extra resurser i kommande budgetarbetet för att minska den psykiska ohälsan. Dessa resurser kommer att fördelas inom bl.a. elevhälsan och barn- och ungdomspsykiatrin. Vi fyra partier inom Samverkan Gävleborg måsta ta initiativet till ett nära samarbete med kommunerna för att hjälpa unga människor.

2 kommentarer:

Andreas Holmberg sa...

Ja, det finns många mysko "normer och värderingar". (Alla har sådana, inte bara kristdemokrater. Och har man inte egna, så har man någon annans).

På ett sätt känner jag t.ex. att det är för väl att unga kvinnor som fått för sej att de är födda i "fel kropp" snart, enligt Göran Hägglunds löfte efter Pride 2010, kan bli "män" utan samhällsunderstödd självstympning. De ska fortfarande kunna föda barn (i sin "livfader"?).

På ett annat sätt är detta naturligtvis helt absurt. Orden man och kvinna förlorar sin grundläggande innebörd - precis som vi inte längre har ett begrepp för förbundet mellan just man och kvinna - när queerfeminister och osäkra ungdomar kan byta könsbeteckning utan att byta kön. Hur går det då med vårdstatistiken? Som bl.a. Barbro Westerholm påpekat måste den ju absolut vara "könssegregerad". Och hur ska Gudrun Schyman veta hur många kronor hon ska bränna i fortsättningen?

Nej, det måste fortfarande kunna påpekas när kejsaren är naken, även om han då smälter in desto bättre i Pride-paraden (som jag och många stockholmare kan uppskatta som karneval betraktad). Synd bara att nu också KD:s Göran Hägglund ter sej så avklädd. Ingen vits med att byta parti, alltså - här går alla som en skock får.

Andreas Holmberg sa...

Rättelse: Göran Hägglund och KD lovar inte, men påstås "öppna". Så här stod det på sr.se:

"Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund öppnar för en lagändring när det gäller könsbyte, bland annat en slopning av kravet att sterilisera sig. / I juni presenterade Socialstyrelsen en utredning som föreslog att kraven på att den som vill genomgå ett könsbyte måste vara ogift, steril och svensk medborgare ska slopas. / I en intervju i Dagens Nyheter säger Hägglund att om alla är positiva till utredningen kan det leda till en del lagändringar om alliansen vinner valet."

Även M tvekar tydligen. På goda grunder. FP, C och de rödgröna kan inte ha tänkt ordentligt på konsekvenserna.