fredag, juli 02, 2010

Brist på politiskt innehåll

I DN:s ledare idag sägs om KD att "problemet är inte partiledaren, det är partiet och bristen på politiskt innehåll". Dessutom förstår inte DN vad som menas med begreppet "verklighetens folk".

Det sägs ofta att vi har svårt att nå ut i den politiska snärskogen. Men kanske är det precis som DN skriver, att innehållet i vår politik är för otydligt? Vi är unika som ett frihetligt parti med den kristna etiken som värdegrund. Det finns runt 1 miljon mer eller mindre aktivt bekännande kristna i vårt land - vi kanske skulle försöka nå dem alla?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ditt förslag är inte så enkelt som det låter. Många kristna är kristna i kyrkan men inte utanför. De har märkligt nog ett mycket svagt, ja, nästan obefintligt intresse av kristna värderingar. De skulle aldrig kunna tänka sig att rösta på kristdemokraterna. De stöder hellre partier som är negativa och öppet motståndare till all religion...

Kanske beror detta på att många kristna inte öppet utåt står för att de är kristna. Det kan också bero på att kyrkan inte förmått att förklara att ett kristet liv och kristna värderingar får konsekvenser i de beslut man tar.

Jag anser att kristdemokraternas politik är bra för alla människor och därför bör kristdemokraterna absolut inte enbart inrikta sig till de som har någon religiös tro!