fredag, januari 16, 2009

Kursändring krävs för KD!

Vi behöver de "Nya Kristdemokraterna". Vi behöver en kursändring. Ska vi gå åt höger?
"Moderaterna utmanade liberalerna och gick mot mitten, folkpartiet retade socialliberalerna med den så kallade kravliberalismen och centern bytte landsbygdspragmatism mot Stureplansliberalism.
Men har någon hört talas om ”Nya Kristdemokraterna”? Nej, bara de gamla, och opininionskurvorna pendlar runt riksdagsspärren.
Att inte förnya sig är en dödssynd mot den dominerande politiska pr-läran. Höger eller vänster spelar mindre roll, men se för Guds skull inte ut att stå still!"
Detta skriver Göran Eriksson i SvD idag 16 januari!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är mycket nu om KD och den s.k. krisen för partiet. Förnyelse behövs, menar man, och ropar efter de "Nya Kristdemokraterna". På sätt och vis är det just vad som hänt om man ser några år tillbaka. Från Kristen Demokratisk Samling, till Kristdemokratiska Samhällspartiet (fokus flyttat mot kristdemokratin i Europa samt ett vidare samhällsengagemang), till bara Kristdemokraterna, vilket till slut har gjort partiet till en tydlig del av den europeiska kristdemokratin. Sedan är jag tveksam till det vissa röster gör gällande, att man skulle gå i en konservativ riktning - kristdemokratin är ju ingen konservativ rörelse egentligen, utan tvärtom en reformistisk rörelse. Men i allmänhetens ögon framstår deras politik förstås som värdekonservativ. Men nog skulle man kunna satsa inom folkhälsopolitik, på en human invandrar- och flyktingpolitik och på generöst bistånd. Områden som är försummade, eller går åt fel håll idag kan man tycka, och som dessutom hör till klassiskt kristdemokratiska frågor. Det var en kort analys från mig.