måndag, september 05, 2011

Tack, Göran Hägglund för att du tog strid

Inför regeringens budgetförhandlingar deklarerade Kristdemokraterna och Göran Hägglund tydligt att sänkt skatt för pensionärerna var viktigare än sänkt krogmoms. Därför tog Göran Hägglund strid för pensionärerna i höstens budgetförhandlingar. Det var helt rätt!

Även om jag har svårt att dölja besvikelsen över att våra allianskamrater prioriterar krogmoms före pensionärerna och inte ville sänka skatten för pensionärerna redan 2012, så kommer det tack vare Kristdemokraterna, från årsskiftet att satsas en halv miljard mer på de pensionärer som har det sämst ställt.

För den som har garantipension och bostadstillägg handlar det sammantaget om att 250 000 pensionärer, varav 200 000 kvinnor får nära 400 kronor mer i plånboken per månad. Utan Kristdemokraterna hade det inte blivit någon sådan förbättring!

I tider av ekonomisk osäkerhet prioriterar Kristdemokraterna tryggheten för de grupper som bäst behöver det. Därför var en höjning av bostadstillägget till pensionärer helt nödvändig. Regeringen måste ta ansvar för ekonomin. Men det krävs också att regeringen tar ett socialt ansvar.

Kristdemokraterna har frenetiskt drivit och kommer att fortsätta driva frågan om sänkt skatt för alla pensionärer. Under de tre senaste åren har skatten för pensionärerna sänkts stegvis. En fjärde skattesänkning ska prioriteras i kommande budgetar framför ett ytterligare jobbskatteavdrag. Det har Kristdemokraterna fått igenom i Allianssamarbetet och det är klok politik. För när allt fler får det bättre i Sverige, bör också de som arbetat hela livet få skörda frukterna av vad de varit med om att bygga upp.

1 kommentar:

Ingemar Kalén sa...

Instämmer helt i det du säger...
Ingemar K