måndag, september 12, 2011

Vem sätter bilden av partiet?

Den senaste tiden har bilden av KD grumlats. Det handlar inte bara om pensionsfrågan, där vi stred för sänkt skatt men förlorade. Stefan Attefalls utspel om studentbostäder var heller inte bra, liksom nu senast att de utsatta barnen inte ska få den ersättning som föreslogs i utredningen. Efter opinionsstormen svänger Maria Larsson 180 grader och bjuder in oppositionen till överläggningar. Som lök på laxen har högkostnadsskyddet höjts med ett antal hundralappar, vilket också drabbar t ex pensionärer.

Nu gäller det att sätta en positiv bild av partiet och vår politik. Vem i ledningen tar initiativ till detta? Var och en av oss får givetvis också dra vårt strå till stacken...

1 kommentar:

Andreas Holmberg sa...

Pensionsfrågan och ersättning till fosterbarn i all ära, men inget grumlar detta år bilden av KD så mycket som de bisarra anklagelserna om tvångssteriliseringar (för att KD, rimligt nog, inte tror på att män kan föda barn!).

2009 års äktenskapsreform var förvisso mycket välment, men innebar de facto att behovet av pappor förnekades (annat än som något slags avelsdjur). Förbundet mellan man och kvinna skulle inte ens få ha ett eget begrepp längre, och könet förklarades totalt irrelevant t.o.m. i könsliv och föräldraskap.

2011 års föreslagna genusreform innebär bl.a. att pappor inte ens ska få ha en egen benämning längre - nu när även somliga barnaföderskor ska få registreras som... pappor. Ett mentalt/socialt könsbegrepp införs istället för ett genitalt/biologiskt. Min tuffa dotter kan inte vara säker på att hon är en riktig tjej ens när hon föder sitt första barn...

Visst är det många som försöker demonisera KD:s ståndpunkt i frågan. Men skulle KD släppa igenom det här i regeringen, skulle det grumla bilden av KD ytterligare.