torsdag, juni 29, 2006

Direktörer som skor sig själva


Bra start på Rikstinget! Anförandet av Göran Hägglund innehöll många bra och spännande ståndpunkter inför valet 2006. KD kräver bland annat en ny etik bland de svenska direktörerna. Här tror jag att Göran har hittat nyckeln till en valframgång.

Det handlar om en grupp direktörer som skor sig själva, som inte längre förstår pengars värde och arbetarnas insatser och som anser sig värda mängder av miljoner för ett ansvarstagande de ändå inte förmår ta. Göran Hägglund är inte beredd att fortsätta min satsning på näringslivet om dessa direktörer ska tillåtas sväva fritt i moraltunn atmosfär.

Ett annat väsentligt ämne var bostäder. Låginkomsttagare ska få hjälp av samhället med lån om de vill köpa en egen bostad.

Stort jubel väckte han när han lånade han formuleringar från en socialdemokratisk valaffisch från 1930-talet som riktade sig till kvinnor.

Där stod "Kvinnor! Kvinnor! Edra män gå arbetslösa. Edra barn sakna framtid. RÄDDA FAMILJEN". Men att det just är kvinnor som ska tillbaka till hemmet och ta hand om barnen var inte riktigt Hägglunds tolkning. Det finns både män och kvinnor som vill vara hemma mer och minska sin arbetstid.

Inga kommentarer: