lördag, juni 20, 2009

Patetiskt om det sekulära samhället

I DN 19 juni skriver humanisterna en debattartikel där man argumenterar för vikten av ett sekulärt samhälle. Det är smått patetiskt. Precis som om inte vårt samhälle skulle vara sekulärt? Vårt samhälle är sekulariserat men bygger historiskt på kristen värdegrund.

Vad får Humanisternas sekulära samhälle för konsekvenser när det omsätts i praktisk politik? Vad händer med de kristna högtiderna julen och påsken? Dessa är kristna traditioner. Ska vi ha ett sekulärt samhälle kan vi inte ha kvar dessa högtider. Vad händer med söndagen? Den har också kristna rötter.

I den gamla Sovjetstaten försökte man ivrigt sekularisera samhället. Vi ser hur det gick med det. Bevare oss väl för ett samhälle styrt av s k humanister.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har visserligen inte läst debattartikeln i DN, men jag tvivlar på att jultomten och påskägg är kristna traditioner...

Anonym sa...

Detta är så dumt att det förtjänar att förevigas i en tidskapsel. Ska vi ta bort Torsdag för att det är asatro (som är såå 1008) och midsommar och en del andra gamla hednafester, solståndsfester som julen? Nä, skaffa dig några åsikter som inte bygger på att humanister är samma sak som kommunister. Då lovar jag att sluta tro att kristna är insnöade gamla kunskapsfobiker.

Anonym sa...

Där har du fel. Vi ser ju vad som händer i länder där religionen är lag istället. Eller du kanske inte är av åsikten att en teokrati inte kan jämföras med en annan?